След седмица третата метролиния ще стига вече до кв. Горна Баня

Икономика / България
3E news
404
article picture alt description

На 24 април ще бъдат пуснати за движение нови 4 км на третата метролиния в София.  през „Овча купел“. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден. Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Изградихме цялата третата линия на метрото от 2016 до 2021 г. – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „Подуяне“ през „Оборище“ и центъра, през „Красно село“ и „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна баня“. И сме готови да продължим. Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. „Владимир Вазов“ и през „Слатина“.

Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район „Подуяне“. През тази и следващата седмица провеждаме и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт", допълва Фандъкова.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща