Петролът завършва търговията без съществена промяна

Енергетика / Свят
3E news
323
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол в петък вечерта  започнаха да поевтиняват предвид запазващите се опасения във връзка със спад на търсенето предвид новите случаи на заболяванията с коронавирус. Впоследствие се върнаха към незначителен ръст и отново се върнаха към спад, сочат данните от търговията.

Юнските фючърси за петрола сорт Brent  на лондонската борса ICE Futures намаляват до 65,24 долара за барел – с 0,08 долара или с 0,09 %

Договорите за юни за петрола сорт WTI на NYMEX поевтиняват  до 61,31 долара за барел – с незначителните 0,04 долара или с 0,07 %.
На пазара остават  опасенията за търсенето на горива заради разпространението на коронавируса. Ръстът на броя на новозаразените помрачава перспективите за връщане на търсенето на петрол. В частност участниците на пазара обръщат внимание на тревожната статистика от Индия – над 300 хил.

Търговците оценяват и перспективите за увеличаване на предложенията на пазара. Ден по-рано министерство на енергетиката на САЩ съобщи за ръст на резервите от петрол до 493 млн. барела. Инвеститорите следят и хода на преговорите за възстановяване на преговорите за ядрената сделка. В случай на успех може да се появяват допълнителни количества от ирански петрол на пазара на петрол.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща