ГЕРБ ще върне мандата след провал на преговорите за съставяне на правителство

Икономика / България
3E news
446
article picture alt description

ГЕРБ връщат мандата за съставяне на правителство, решението е на Изпълнителната комисия след заседание тази сутрин. Лидерът Бойко Борисов заяви, че не може да се разговаря с хора без опит, ръководени от омраза. По думите му мнозинството в момента ще се провали и нови избори са неизбежни. Планът за възстановяване ще бъде внесен в парламента, заяви премиерът в оставка чрез фейсбук профила си. „Ние показахме на хората, че гледаме отговорно на политиката, готови сме на компромиси, включително и с отдръпването на лидера на победилата партия, да дадем път на хора, които не дразнят, докато се види истинското лице на тези, които ми направиха компроматите. Целият този опит за преврат, който беше лятото, това мисля, че трябва да направите, а иначе, подкрепяйте ги. Ние сега, ако сме политически партии на място, всичките трябва да кажем - ще отидем на нови избори“.

Борисов направи изказването си от дома си, а на масата заедно с него бяха номинираният за премиер Даниел Митов, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

„Има такъв народ” няма да направят правителство, страх ги е и няма да постъпят отговорно като нас, заяви Борисов и препоръча излъчванията на пленарните заседание на парламента да се излъчват пряко, за да се види какво се случва.

„Видях как си гласуваха над десет хиляди лева заплати. Видях как се качват в служебните „Мерцедеси". Видях как се върна най-порочната практика в парламента – гласуването с чужди карти и то точно от „Има такъв народ”, коментира Борисов и продължи:

„Вчера мутрите си вкараха адвокати в парламента. До обед адвокатите на мутрите са в съдебната зала или в канторите, а следобед ще привикват главния прокурор, или върховния съдия да им се отчете по какво се работи. Те там ще ги мачкат. Буквална зависимост на съдиите ще има. Да не говорим за лъжите за мажоритарен вот – татко ще ми купи колело, ама друг път“.

Даниел Митов ще върне проучвателния мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев. В 10 часа и 30 минути на „Дондуков“ 2  държавният глава ще приеме представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща