ЧБТР отпусна заем от 40 млн. долара на румънска фирма за подобряване на енергийната ефективност

Енергетика / Свят
3E news
542
article picture alt description

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) предоставя корпоративен заем от 40 милиона щатски долара на румънския производител на алуминий ALRO, част от Vimetco Group, за своята програма за капиталови инвестиции. Седемгодишният заем ще бъде използван главно за подобряване на ефективността на управлението на енергията на компанията, както и за производствения капацитет с висока добавена стойност.

Общите разходи по проекта възлизат на около 95 милиона щатски долара, които се финансират също от румънски и международни търговски банки.

„Подкрепата за отговорни екологични, социални и управленски (ESG) инвестиции е нашата приоритетна цел като регионална банка за развитие. Радваме се да видим как нашият дългосрочен клиент въвежда мерки за енергийна ефективност и екологично устойчиви практики, които са в съответствие с политическите приоритети на румънското правителство. Предвид положителните перспективи за икономиката, ние вярваме, че компанията ще може да отговори на увеличеното вътрешно търсене и да окаже значително въздействие върху развитието на румънската икономика, включително създаване на работни места, насърчаване на износа и увеличени приходи за държавния бюджет“, каза Дмитрий Панкин, Президент на ЧБТР.

„В наши дни фокусът ни е върху устойчивостта и затова направихме важни стъпки в информирането за постигнатия напредък в тази област. ALRO е една от водещите компании в Румъния, чиято конкретна цел е да постигне целите за климатичен неутралитет чрез внедряване на най-модерни технологии. Управляваме отговорен бизнес и значителните инвестиции, направени в проекти, насочени към опазване на околната среда чрез намаляване на емисиите, подобряване на енергийната ефективност и оптимизиране на използването на ресурси, са доказателство за нашия напредък в тази посока. Това ново споразумение представлява признание за нашите усилия и ние сме щастливи да продължим партньорството с ЧБТР, активен поддръжник на нашите устойчиви проекти и бизнеси“, каза Мариан Настасе, председател на ALRO.

Днешното споразумение бележи нова фаза в партньорството на ЧБТР с ALRO, което започна през 2015 г. Оттогава Банката предостави общо 120 милиона щатски долара в подкрепа на развитието на Групата.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща