Цените на петрола се търгуват разнопосочно

Енергетика / Свят
Галина Александрова
467
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол в следобедните часове във вторник преминаха към повишение след скока на фондовия пазар в САЩ заради изявленията на председателя на Федералния резерв Джеръм Пауъл за готовността на американската Централна банка да подкрепи икономиката в условията на търговските конфликти.

Цената на договора за август за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в понеделник се повиши до 61,4 долара за барел, като по-рано спадна до 60,3 долара за барел.

Фючърсът за юли за петрола сорт WTI на NYMEX във вторник завърши при цена от 52,9 долара за барел.

Тази сутрин цените на двата основни сорта петрол стартират разнопосочно. Фючърсът за август за петрола сорт Brent се повишава до 61,72 долара за барел – плюс 0,71 %.

Договорът за юли за петрола сорт WTI сутринта в сряда се котира при цена от 53,10 долара за барел, като спрямо вчерашните нива все още остава при минус 0,28 %.

Анализаторите от JPMorgan Chase повишиха оценката си за вероятността от рецесия в САЩ през второто полугодие на 2019 г. до 40 % спрямо очакваните 25 % месец по-рано.

Във вторник председателят на американската Централна банка заяви, че Федералният резерв на американската Централна банка внимателно оценява последствията от увеличаващите се спорове на САЩ с големи търговски партньори на страната и е готов да действа, за да подкрепи икономиката. Както винаги сме готови да предприемем необходимите мерки за стимулиране на икономическия ръст при запазване на силния пазар на труда и инфлацията около целевото ни ниво от 2 процента“, заяви Пауъл.

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих от своя страна по-рано каза, че страните, добиващи петрол преди всички ще продължат да предприемат мерки за предотвратяване на излишъка от горива на световния пазар до края на 2019 г.

 

През юни завършва срокът на действие на настоящото споразумение за ограничаване на добива на петрол между страните от ОПЕК и извън картела и предстои провеждането на среща, на която да се реши дали и докога ще се продължава споразумението.

 

 

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща