Цените на петрола растат

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
212
article picture alt description

Петролните цени достигнаха най-високото ниво от 6 седмици и продължават да се повишават в резултат на опитимистичните изявления на новия министър на енергетиката на Саудитска Арабия.

 

Принц Абдел Азиз бен Салман Ал Сауд беше изненадващо назначен на поста в събота срещу неделя, а в понеделник вече участва с изказване и на Световния енергиен конгрес в Абу Даби на мястото на предшественика си Халид ал-Фалих, отбелязват наблюдателите на пазара, които отчитат и най-малките подробности.

 

Ноемврийският фючърс за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон поскъпна с 0,23 долара или 0,37 % - до 62,82 долара за барел. Цената обаче се повиши на 9 септември с 1,05 долара или 1,71 % и при затварянето бе на нивото от 62,59 долара за барел.

 

Котировката на фючърса за петрола сорт WTI за октомври на NYMEX нараства с 0,27 долара или 0,47 % - до 58,12 долара за барел. При предишната сесия цената се увеличи с 1,33 долара или 2,35 % и при затварянето бе на нивото от 57,85 долара за барел.

 

Според данните Dow Jones Market Data, на които се позовават експертите, това е най-високото ниво постигнато от 31 юли тази година.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща