Цените на петрола растат

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
420
article picture alt description

Цените на петрола във вторник се повишиха. Инвеститорите следят внимателно ситуацията в Близкия Изток, където напрежението остава високо. Както стана известно британската компания ВР е обърнала танкера си British Heritage, насочен към иранското пристанище Басра, заради опасения, че ще бъде блокиран от Иран в отговор на действията на Великобритания за задържане на ирански танкер в близост до Гибралтар.

Според данните от търговията на 9 юли стойността на септемврийския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures се увеличи с 0,05 долара и при затварянето бе 64,16 долара за барел.

Августовският фючърс за петрола сорт WTI на NYMEX поскъпна с 0,17 долара до 57,83 долара за барел.

Тази сутрин цените на петрола се увеличават въз основа на данните за спад на запасите в САЩ. Данните на Американския институт за петрол (API) сочат за спад на запасите през тази седмица с 8,129 млн. барела. Според данните на API през миналата седмица резервите са се понижили с 5 млн. барела.

Септемврийският фючърс за петрола сорт Brent тази сутрин се увеличава с 0,62 долара или 0,97 % - до 64,73 долара за барел.

Котировката на августовския договор за петрола сорт WTI се повишава с 0,80 долара или с 1,38 % и е от порядъка на 58,63 долара за барел.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща