Цената на медта расте

Икономика / Свят
3E news
667
article picture alt description

Цената на медта расте във вторник сутринта в резултата на надеждата на инвеститорите за напредъка по ваксината срещу COVID-19. Стойността на декемврийските фючърси за медта на Comex тази сутрин се повишиха с 0,79 процента до 3,2883 долара за фунт (около 0,45 кг).

Според данните от търговията в понеделник на Лондонската борса на метали (LME) стойността на тон мед с доставка след три месеца се понижи с 1,37 % до 7177,5 долара, на алуминия – с 0,98 % до 1973,5 долара, на цинка – с 2,29 % до 2729,5 долара за тон.

Както отбелязват анализаторите оптимизма на пазара се поддържа от новините за напредъка по откриването на ваксина срещу коронавируса. Все повече компании напоследък съобщават за откриването на високоефективни ваксини, което дава надежда на инвеститорите за възстановяване на световната икономика и отпадането на ограничителните мерки, въведени в редица страни. В понеделник за успех при разработката на ваксина с ефективност от 70 % отчете и британската компания AstraZeneca. Седмица по-рано за успех с ефективност от 90 % отчетоха Pfizer и Moderna.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща