Франс Тимерманс: След по-малко от 30 години Европа трябва да постигне климатичен неутралитет

В момента е нужна концентрация на инвестициите, зеления преход и цифровата конкурентоспособност, казва Джентилони

Икономика / Свят
3E news
819
article picture alt description

До 2050 г. Европа трябва да стане климатично неутрална. Това заяви зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс на срещата на  европейските социалисти в Берлин, съобщи БНР. В германската столица премиери и еврокомисари обсъждат визия за по-справедлив и устойчив път на Европа.

Според Франс Тимерманс новите зелени политики трябва да съдържат и социален белег, а плановете за зелен преход да създават нови, по-добри работни места, по-добра социална закрила, по-чист въздух и по-качествена храна, но всичко това трябва да е достъпно за всички европейци.

Тимерманс е оптимист, че след 20 години Европа ще дава качествени работни места, а младите хора ще могат да живеят по начин, по който те изберат. Тогава ще бъде постигнато и пълното равенство между мъжете и жените.

Еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони подчерта, че ключовата дума за възстановяване на ЕС е промяна, но за да стане това, политиките от последните 10 години не трябва да се повтарят.

Ерата Тръмп не трябва да се завръща. Европа се нуждае от устойчив растеж и нови отношения със САЩ и администрацията на Байдън.

Планът за възстановяване е безпрецедентно решение и то няма да бъде възможно без активната позиция на Германия. В момента е нужна концентрация на инвестициите, зеления преход и цифровата конкурентоспособност.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща