Украйна е на първо място в списъка на страните с активни сондажни установки

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
509
article picture alt description

Украйна е на първо място в списъка на страните с активни сондажни установки в европейския Baker Hughes Rig Count, според доклада, публикуван от Baker Hughes през първата седмица на юни /Baker Hughes Rig Count е много важен бизнес барометър за индустрията за сондиране на нефт. Когато сондажните съоръжения са активни, те консумират продукти и услуги, произведени от нефтената индустрия. Активното броене действа като водещ индикатор за търсенето на петролни продукти./

През май, Baker Hughes за първи път включи Украйна в своя международен доклад. Украйна има 84-а от 186-те активни сондажни установки в Европа. Турция бе призната за държава с втория по големина брой платформи в Европа с 20 активни сондажни съоръжения.

 

„Включването на Украйна в изследването на Baker Hughes е изключително важно, тъй като демонстрира възстановяването на вътрешния пазар и служи като добър индикатор за потенциала на Украйна за включване за водещите компании за производство и обслужване на газ", каза

 

Roman Opimakh, изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на газ от Украйна (AGPU), в прессъобщение, издадено от сдружението.

Включването на Украйна в International Rig Count, направено от Baker Hughes, бе инициирано от AGUP, според прессъобщението.

Украйна добива през2018 г. 21 млрд. куб. м газ, което е с 2,4% повече от предходната година, според данни на Министерството на енергетиката на Украйна.

 

Преводът е публикуван в Булетин на Център за изследване на Балкански и черноморски регион

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща