„Росатом“ започна социален проект в сферата на здравеопазването

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
171
article picture alt description

Руската държавна корпорация „Росатом“ стартира социален проект “Право на здраве. Основи на ефективното взаимодействие на пациенти и лекари в „атомни“ градове“. Целта е подобряване на качеството на медицинските грижи, повишаване на правната грамотност както на гражданите, така и на медицинските работници. Чрез проекта, разработен от експерти от Комисията по обществено здраве към Обществения съвет на „Росатом”, ще се повиши нивото на взаимодействие между пациентите и лекарите в градовете, където корпорацията развива дейност.

В хода на проекта през есента на тази година ще бъде създадена „гореща“ телефонна линия за пациенти и медицински работници. Планирани са 36 училища за правна грамотност на пациентите. Предвиждат се шест кръгли маси по въпросите на подобряване на взаимодействието между пациентите и здравната система.

От юли 2019 г. до март 2020 г. проектът трябва да обхванe „атомните“ градове на Свердловска и Челябинска област - Новоуралск, Лесной, Озерск, Снежинск, Трехгорни и Заречни.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща