Разрешението за строителството на „Северен поток 2“ през германски води е спряно до края на месец май

Енергетика / Свят
3E news
422
article picture alt description

Действието на разрешението за строителството на „Северен поток 2“ е временно спряно до края на месец май, след подаването на иск в съда от страна на еколозите, съобщава Интерфакс, позовавайки се на Федералната служба по корабоплаване и хидрография на Германия (BSH). “Искът има възпиращо действие. Сега решение ще бъде взето от съда. Но докато разрешението за строеж до края на май не е валидно“, е казала служителка на службата във вторник.

Природозащитниците оспорват издаденото от BSH на 14 януари 2021 г. разрешение за строителството на газопровода от края на септември до края на месец май за участък с дължина от 16,5 километра в немската икономическа зона на Балтийско море.

Еколозите оспорват разрешението на базата на това, че територията в района на прокарването на газопровода има особено значение за гнезденето на птици, но от ведомството не са съгласни с това Дълбочината на морето в този район е около 20 метра, затова за птиците този район не е така важен. Освен това от BSH посочват, че скоростта на тръбополагащият кораб е малка, а строителните работи могат да се извършват само 30 дни подред, за да се защитят птиците като тогава е необходимо да се направи почивка за две седмици. Федералната служба за корабоплаване и хидрография на Федерална република Германия отхвърли искането на природозащитниците и сега те продължиха производството в съда.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща