Прогнозата за петролния пазар през 2020 г. ще бъде обсъдена на 12 септември в рамките на ОПЕК+

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
240
article picture alt description

Министерската комисия за мониторинг по изпълнението на договореностите по сделката в рамките на ОПЕК+ (JMMC) ще обсъди на 12 септември прогнозата за петролния пазар през 2020 г., е съобщил пред журналисти генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо.

„На срещата ще обсъдим данните за август (добивът на петрол и изпълнението на сделката). Също така ще оценим ситуацията на пазара, а именно как влияят на световната икономика продължаващите търговски спорове“, е казал той.

„Ще разгледаме прогнозата до 2020 г. Това е много интересно. Приближаваме се към четвъртото тримесечие, затова визията за 2020 г. ще е по-ясна. Ще говорим много за това какъв ще е пазарът през 2020 година“, е казал още Баркиндо, цитиран от Финмаркет. Той е допълнил също така, че на заседанието може да бъде разгледан въпросът за промяна на метриката на петролните запаси, използвани за оценка на ефективността на сделките.
„Това го няма в дневния ред, но може да обсъдим (този въпрос) по време на дебата за ситуацията на пазара“, е заявил той.

Междувременно стана ясно, че Саудитска Арабия ще запази настоящата си политика по отношение на ОПЕК+, независимо от смяната на министъра на енергетиката.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща