Пример от козметичната индустрия за затворен цикъл в използването на водата

Заводът на козметичната компания L’Oréal в Сетимо, Италия постигна въглероден неутралитет през 2015 година.

Климат / Свят
3E news
679
article picture alt description

 

Основната цел на козметичната компания L’Oréal е до 2030 г. да допринесе за изпълнение на сценария за поддържане на глобалната температура до 1,5 градуса по Целзий (+ 1,5 ° C ) и да постигне научно обоснованите цели ScienceBased Targets (SBT). За да постигне това, L’Oréal ще намали с 50% емисиите от своя завършен продукт до 2030 година. Това показва докладът „Making the most of Europe’s climate leadership“ от European Roundtable for Industry за европейските компании, лидери в борбата с климатичните промени и целите на ЕС за намаляване на емисиите, с който 3eNews разполага и ви запознава от началото на годината.

Основните цели на компанията са да постигне въглероден неутралитет във всички предприятия на групата чрез подобряване на енергийната ефективност, използвайки 100% възобновяема енергия. Освен това да ограничи със средно 25 на сто емисиите на парникови газове в резултат на използването на суровини и крайни продукти в сравнение с 2016 година.  Компанията планира да намали с 50% емисиите, свързани с транспорта на своите продукти спрямо 2016 година. Ще поставили и цели с 50% намаляване на емисиите на своите доставчици в сравнение с 2016 година.

Разположен в Италия, заводът на L’Oréal Сетимо (Settimo) е специализиран в производството на масови продукти на пазара за грим и грижа за косата, които след това се разпространяват в над 30 държави. Той е ангажиран с индустриални постижения и устойчиво представяне и достигна въглероден неутралитет през 2015 г. благодарение на няколко нововъведения. Електричеството е осигурено от инсталация за биомаса, както и повече от 14 000 фотоволтаични слънчеви панели на обекта. Фабриката се отоплява основно с биогаз, а част идва от топлофикационната мрежа в града, към която предприятието е свързано.

През 2018 г. заводът направи допълнителна стъпка напред по отношение на устойчивото използване на водата, като се превърне във фабрика, която използва 100% от водата в затворен цикъл на произведоствения процес.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща