Правителството на Нидерландия преговаря с фирми от Великобритания за прехвърлянето им след Brexit

Икономика / Свят
Маринела Арабаджиева
581
article picture alt description

Правителството на Нидерландия води преговори с 250 чуждестранни компании за предислоциране на офисите им във връзка с предстоящия Brexit. Става въпрос предимно за британски компании, а също така и за американски и азиатски фирми, става ясно от съобщение на министерство на икономиката на страната, цитирано от DW.


Към настоящия момент тези компании във връзка с планираното излизане на Великобритания от състава на Европейския съюз обсъждат въпроса за преместване на основните офиси в други страни от Европа. Он министерството уточняват, че в частност става въпрос за финансови компании, медии, рекламни компании, фирми работещи в областта на биологията, здравеопазването и логистиката.  


Министерство на икономиката е представило доклад, в който се съобщава, че вече са постигнати успехи по пренасянето на чужди компании в Нидерландия. Така например през миналата година в страната са се преместили 42 предприятия, а от Великобритания към Нидерландия са се прехвърлили 1923 работни места. В доклада се споменават например японската инвестиционна банка Norinchukin, TVT Media, както и финансовите компании MarketAxess и Azimo.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща