Поръчковият портфейл на „Атоменергомаш“ за 2019 г. е над 750 млрд. рубли

Енергетика / Свят
3E news
491
article picture alt description

Десетгодишният поръчков портфейл на „Атоменергомаш“ (машиностроителното подразделение на „Росатом“) за 2019 г. е достигнал 752,3 милиарда рубли (над 10 милиарда евро). В сравнение с предходната година, обемът на договорите е нараснал със 128,5 милиарда рубли, като за последните пет години този показател се е увеличил три пъти.

Ръстът е заради договори както в сферата на атомната енергетика, така и в други отрасли.

„През миналата година подписахме договори за доставка на оборудване на АЕЦ „Дабаа“ в Египет, за новите енергоблокове на АЕЦ „Тянван“ в Китай. В съдостроителната индустрия сме сключили договорености за доставка на РИТМ-200 за четвъртия и петия атомен руски ледоразбивач от ново поколение. Специално искам да отбележа значителния принос на нови продукти, например поръчки за оборудване за заводи за преработване и превръщане на отпадъци в енергия на стойност над 25 милиарда рубли“, отбеляза генералният директор на „Атоменергомаш“ Андрей Никипелов, цитиран от сайта aem-group.ru

В момента в предприятията на „Атоменергомаш“ се произвежда оборудване за турската АЕЦ „Аккую“, бангладешката АЕЦ „Рупур“, Курската АЕЦ 2 в Русия, новите блокове на китайската АЕЦ „Тянван“ и АЕЦ „Куданкулам“ в Индия.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща