Петролът стартира с понижение

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
700
article picture alt description

Петролът в сряда вечерта се опита да си върне част от загубените позиции,  след като леко се повиши преди затварянето на търговията и в резултат на реакциите от публикуването на данните за нивото на запасите от горива в САЩ. Договорът за юли за петрола сорт Brent в сряда достигна до 70,3 долара за барел. Фючърсът за WTI за юни завърши при котировка от 62,01 долара за барел.

Тази сутрин цените на двата основни сорта петрол стартират със спад. Договорът за юли за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се понижава с 0,68 % - до 69,89 долара за барел.


Фючърсът за юни на NYMEX намалява с 0,58 % - до 61,76 долара за барел.

Според данните на министерство на енергетиката на САЩ, стоковите запаси от петрол в страната през миналата седмица  са спаднали с 3,963 млн. барела. Понижение се отчита и при резервите от бензин – с 596 хил. барела и на дестилати със 159 хил. барела.


Запасите на терминала в Кушинг, където се съхраняват количествата търгувани на NYMEX са се увеличили с 821 хил. барела. В същото време добивът на  петрол в страната е спаднал със 100 хил. барела на ден. Вносът на петрол през миналата седмица е намалял със 721 хил. барела на ден.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща