Петролът стартира с несъществено изменение на цените

Климат / Технологии
Маринела Арабаджиева
379
article picture alt description

Петролът в понеделник се повиши съществено поради напрежението в  Близкия Изток. Според данните от търговията на 22 юли стойността на септемврийския договор за петрол сорт Brent на борсата ICE Futures се увеличи с 0,79 долара или 1,26 % и при затварянето бе 63,26 долара за барел.
Августовският фючърс за петрола сорт WTI на NYMEX поскъпна с 0,59 долара или с 1,06 % - до 56,22 долара за барел.
Тази сутрин петролът стартира със слабо изменение на цените.

Стойността на септемврийския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на ниво от 63,31 долара за барел или с ,005 долара повече от стойността при затварянето при предишната сесия.

Фючърсът за петрола сорт WTI за септември на NYMEX поскъпва с едва 0,03 долара – до 56,25 долара за барел.

Като основна причина за продължаващото макари несъществено повишение наблюдателите на пазара посочват ситуацията в Близкия Изток и в частност прихващането на британски танкер от Иран. Министърът на външните работи на Великобритания Джереми Хънт от своя страна каза в понеделник, че Лондон е готов да предприеме по-строги мерки по отношение на Иран, ако Техеран не освободи задържания танкер.

Междувременно държавният секретар на САЩ Майк Помпео съобщи за въвеждане на санкции срещу китайската компания Zhuhai Zhenrong и  и нейният генерален директор заради нарушаване на санкциите свързани с внос на ирански петрол.  

Както коментират наблюдатели глобалните рискове се увеличават, но засега  цените се задържат и при тях няма съществена промяна, поради съмненията за увеличаване на търсенето на петрол.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща