Петролът се готви да завърши петъчната търговия с ръст след спада по-рано през деня

Енергетика / Свят
3E news
327
article picture alt description


Цените на двата основни сорта петрол в петък вечерта след понижението, заради усложняващата се ситуация в Индия и не по-леката обстановка в Япония преминаха към леко повишение. Така очакването преди затварянето на търговията е цените на двата основни сорта петрол да завършат седмицата на плюс.

Фючърсите за юли за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се повишават слабо – с 0,26 долара или 0,38 % до 68,35 долара за барел към момента на публикуване на информацията. По-рано през деня Brent се повиши до 68,63 долара за барел, а после спадна до 67,41 долара за барел.

Юнските фючърси за сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) са на ниво от 64,93 долара за барел, увеличавайки се с 0,22 долара или с 0,34 %. По-рано в рамките на търговията WTI се повиши до 65,19 долара за барел, а после се понижи до 63,93 долара за барел.

Независимо от наблюдавания тренд през трите последни дни, резултатите от седмичната търговия сочат на този етап, че сорт Brent е поскъпнал с 1,7 %, а WTI – с 1,4 %. В подкрепа на котиравките остава перспективата за възстановяването на пазара основно през второто тримесечие в резултат на отварянето на пътуванията и в частност на туристическия сезон.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща