Петролът се върна към ръст

Енергетика / Свят
3E news
273
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол се върнаха към ръст по време на търговията във вторник в резултат на всеобщия оптимизъм. Първоначално стойностите скочиха с над три процента, но впоследствие се върнаха към по-нормални нива.

Юнските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват на ниво от 62,93 долара за барел, като се увеличават с 0,78 долара или с 1,26 % към момента на публикуване на информацията. По-рано в рамките на търговията Brent  нарасна до 64,24 долара за барел, повишавайки се с над 3 процента.

Фючърсите за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се повишават с 0,84 долара или с 1,43 % до 59,49 долара за барел. По-рано в рамките на търговията WTI достигна до 60,86 долара за барел.

Участниците на пазара са оптимистични по отношение на възстановяването на икономиката. Това се подкрепя и от силите статистически данни за пазара на труда в САЩ, публикувани през миналата седмица, което доведе до ръст на фондовите борси, включително и на тези в Азия.
През миналата седмица ОПЕК+ взе решение за възстановяване на добива на петрол.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща