Петролът поскъпва

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
236
article picture alt description

Стойността на двата основни сорта петрол в сряда сутринта поскъпва, което се дължи на данните на Американския институт за петрол (API) за намаляване на стоковите запаси от нефт от страна на САЩ през миналата седмица.

Според отчета на API от вчера обемът на петролните резерви в САЩ за миналата седмица е спаднал с 3,5 млн. барела. Институтът събира данни на доброволни начала.  Официалните данни на Министерство на енергетиката САЩ ще публикува в сряда. Експертите, анкетирани от специализираните агенции очакват понижение на резервите от горива в САЩ след две седмици на ръст. Инвеститорите от своя страна се интересуват повече от развитието на търговския спор между САЩ и Китай, като не крият скептицизма си.

Октомврийският фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин поскъпва с 0,32 долара или 0,53 % - до 60,35 долара за барел. При търговията във вторник цената се повиши с 0,29 долара или 0,49 % и при затварянето бе 60,03 долара за барел.

Стойността на фючърса за WTI за октомври на NYMEX се увеличава с 0,24 долара или 0,43 % - до 56,37 долара за барел. При предишната сесия WTI се понижи с 0,01 долара или 0,02 % - до 56,13 долара за барел.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща