Онлайн дискусия за сътрудничество в региона на Черно море в контекста на Зелената сделка

Бизнес, академични среди и гражданско общество ще обсъдят устойчивото зелено развитие в Черноморския регион

Климат / Свят
3E news
721
article picture alt description

В понеделник, 16 ноември, в 14.00 (CET), Европейската служба за външна дейност (European External Action Service- EEAS)   с подкрепата на Европейската комисия организира онлайн събитие: “Устойчивост в Черноморското регионално сътрудничество: Подобряване на синергията за Черно море в контекста на европейската зелена сделка”. Събитието е отворено за участие на обществеността и медиите, ще събере участници на високо ниво от академичните среди, гражданското общество, бизнеса и дипломацията. Той ще предостави възможност за представяне и обсъждане на настоящите екологични предизвикателства и устойчиво зелено развитие в Черноморския регион и ролята на Европейския съюз в отговор на тези предизвикателства и възможности.

Паралелните тематични сесии ще бъдат фокусирани върху устойчивата синя икономика, устойчивостта на околната среда и трансграничното сътрудничество и свързването с Дунав.

Събитието ще открие Люк Девин, изпълняващ длъжността изпълнитеелн директор За Регионално сътрудничество, Източното партньорство и Централна Азия на Европейската служба за външна дейност. Основните акценти в откриващия панел са свързани с регионалното сътрудничество за опазвнае на Черно море и развитие на Черноморския регион, предизвикателствата и възможностите в контекста на Зелената сделка и въздействието на кризата от коронавирус.

Повече за участниците и програмата може да научите ТУК.

За събитиетое, което ще продължи до 16.30 CET може да се регистрирате ТУК.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща