Общественият съвет към Северния морски път с първа работна среща във Владивосток

Икономика / България
Галина Александрова
188
article picture alt description

Първата работна среща на Обществения съвет към Северния морски път се състоя днес в рамките на Източния икономически форум в Морския държавен университет „Адмирал Генадий Невелской“ във Владивосток. На нея присъстваха генералният директор на руската корпорация „Росатом“ Алексей Лихачов, директорът на Дирекция „Северен морски път“ Вячеслав Рукша, изпълнителният вицепрезидент на транспортната компания MitsuiO.S.K. Lines Такеши Хашимото, директорът на компанията за превоз на цистерни StenaBulkAB Матс Карлсон и други.

„В рамките на федералния проект „Северен морски път“ са взети необходимите мерки за постигане на годишен карго поток от 80 милиона тона до 2024 г. Не се съмняваме, че ще изпълним тази задача и ще създадем инфраструктура, която да включва Арктическия флот от ледоразбивачи, сателитни комуникации, оборудване за спешни спасителни операции, пристанищна флотилия и дигитални корабни услуги. През август бе подписан договор за изграждането на третия и четвъртия серийни универсални атомни ледоразбивачи, в допълнение на вече изграждащите се в Санкт Петербург три ледоразбивача“, заяви Алексей Лихачов.

Основополагащата среща на Обществения съвет към Северния морски път бе проведена на борда на атомния ледоразбивач „Арктика“ на 6 юни 2019 г. в Санкт Петербург.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща