Норвегия е намалила добива на въглеводороди с 4 процента

Енергетика / Свят
3E news
397
article picture alt description

Норвегия през април е намалила добива на петрол и кондензат с 4 процента спрямо същия месец на миналата година – до 2,008 млн. барела на ден, става ясно от предварителните данни на Норвежкия петролен директорат (NPD).

Според уточнените данни, през месец март производството е било 2,092 млн. барела на ден. Това означава, че през миналия месец то е спаднало с 4 %.

Производството на природен газ през април е било от порядъка на 9,23 млрд. куб м (при твърде свита прогноза на NPD от 8,282 млрд. куб м), спадайки с 0,63 млрд. куб м спрямо предходния месец. Това е с 0,14 млрд. куб м повече от показателите за април 2020 г.

Производството на петрол през миналия месец средно е било на ниво от 1, 725 млн. барела на ден, което е с 2,9 % по-малко от мартенските обеми и с 2,1 % под производството за април година по-рано. Освен това показателите са по-добри от прогнозата на NPD за 1, 671 млн. барела на ден.

Общия обем на добива на въглеводороди в Норвегия през януари-април, според предварителните данни са на ниво от около 78 млн. куб м нефтен еквивалент, в това число 33,8 млн. куб м се падат на нефта, а 38,3 млн. куб м на природния газ. Общото производство е възлизало на 1,7 млн. куб м нефтен еквивалент на ден под показателите за миналата година, става ясно от съобщението на NPD.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща