Китай ще обедини две големи корабостроителни компании с цел създаване на огромен производител

Икономика / Свят
Маринела Арабаджиева
492
article picture alt description

Китай е на път да приключи сливането на двете най-големи корабостроителни компании в страната - China Shipbuilding Industry Corp. (CSIC) и China State Shipbuilding Corp. (CSSC) , с което ще създаде държавна промишлено - военна компания, с която ще изпревари международните си конкуренти.

Според документите, регистрирани на борсите, отдели към компаниите  CSIC  и CSSC, разработват заедно план за извършване на стратегическо реструктуриране. Тази стъпка ще даде възможност за създаване на огромен производител, който ще произвежда всичко – от самолетоносачи и бойни кораби до товарни кораби и петролни танкери, става ясно от публикация на Bloomberg.


Новата структура, обсъждана вече повече от година по данни на агенцията ще носи приходи, които поне два пъти ще надхвърлят общите приходи на южнокорейските  Hyundai Heavy Industries Group (HHI), Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) и Samsung Heavy Industries Co. - трите най-големи корабостроителни компании в света по пазарна стойност.

CSSC и CSIC са създадени през юли 1999 г. в рамките на усилията, насочени към повишаване на конкуренцията и ефективността на предприятията от отбранителния сектор на страната. Планът за преструктуриране на компаниите все още не е окончателно завършен и ще изисква също така одобрение на регулаторните органи.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща