Китай публикува статистиката за ръста на производството на електроенергия от различните източници

Производството на електроенергия в страната се е увеличило с 13,7 % в сравнение с аналогичния период на миналата година

Енергетика / Свят
3E news
461
article picture alt description

Електроснабдяването в Китай е устойчиво и безпроблемно. Това, както пише Global Times са заявили представители на National Development and Reform Commission (NDRC) по време на пресконференция тази седмица. 

През първата половина на 2021 година производството на електроенергия в страната се е увеличило с 13,7 % в сравнение с аналогичния период на миналата година. 

Ръстът по сектори в сравнение с 2020 г. е както следва: 

топлинна енергия – 1,4 %

хидроенергетика – 15,0 %

атомна енергетика – 13,7 %

вятърна енергетика – 26,6 %

слънчева енергетика – 9 %

Производството на електроенергия през юни се е увеличило със 7,4 % в сравнение с аналогичния период на миналата година. 
Потреблението на електроенергия в страната от януари до юни е нараснало с 16,2 % на годишна база. 

NDRC, местните органи на управление съвместно с енергийните компании са разработили план, насочен към подобряване на работата на електроенергийния сектор на Китай, планирали са ресурсите и са коригирали работата на енергийните системи през лятото за осигуряване на стабилно и безпроблемно подаване на електроенергия през летния период на потребление. 

NDRC ще следи внимателно за измененията при предложенията и търсенето на електроенергия, предизвикани от икономическото развитие, както и от изменението на климатичните условия. 

Чрез отчитане на тенденцията за изменения на максималната мощност на товара и анализ на потенциалната разлика между търсенето и предложенията NDRS непрекъснато ще усъвършенства и коригира плановете за предотвратяване на аварийни ситуации при енергоснабдяването. 

Съобщава се също така, че ще се положат и допълнителни усилия за подобряване на мощностите за производство и захранване от различни източници на електроенергия, насърчаване на въвеждането на нови източници и оптимизиране на подкрепата за чисти енергийни източници. 
 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща