Златото поскъпна до най-високото ниво от 6 години

Икономика / Свят
Маринела Арабаджиева
469
article picture alt description

Златото продължава да поскъпва поради растящото геополитическо напрежение, което от своя страна подкрепя търсенето на по-надеждни активи.

Стойността на благородния метал с незабавна доставка по време на търговият в Лондон в понеделник се повиши с 1,4 % - до 1439,21 долара за унция. Това е най-високото ниво от месец май 2013 година.

Среброто поевтинява с 0,3 %, на платината – с 0,2 %, а на паладия – с 0,8 %.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че въвежда санкции срещу държавния глава на Ислямска република Иран аятолах Али Хаменей. Тръмп обясни, че новите санкции няма да позволят на Хаменей да се ползва от американската финансова система. Американският президент заяви също, че Хаменей носи отговорност за враждебното поведение на Иран.
В тази връзка представителят на външното министерство на Иран Абас Мусави заяви, че санкциите на САЩ срещу лидерът на Иран означават затваряне на дипломатическите пътища между Техеран и Вашингтон. Той отбеляза, че „правителството на Тръмп е в процес на разрушаване на всички установени международни механизми за подкрепа на глобалния мир и сигурност“.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща