Златото поевтинява

Икономика / Свят
Маринела Арабаджиева
409
article picture alt description

Стойността на златото намалява за трети пореден ден след като очакването за намаляването на лихвата от страна на Федералния резерв доведе до засилване на курса на долара по отношение на световните валути, сочат данните от търговията.

Цената на августовския фючърс за златото на нюйоркската борса Comex се понижава с 2,55 долара или с 0,18 % до 1397,35 долара за тройунция. Цената на септемврийския фючърс за среброто се увеличава с 0,15 % до 15,072 долара за унция.

От петък стойността на благородния метал е под влияние на статистиката за пазара на труда на САЩ, отбелязват наблюдателите на пазара. Те припомнят, че именно тази статистика доведе до спад на очакванията, че Федералният резерв в края на юли може да понижи лихвата с 50 базисни пункта. Сега пазарът очаква понижение от около 25 базисни пункта. Това от своя страна стабилизира курса на долара, което пък оказва влияние и върху цената на златото.  Играчите на пазара през тази седмица са в очакване (10 – 11 юли) на изказването на шефа на резерва Джером Пауъл на конгрес в САЩ, от което да се ориентират за плановете на регулатора.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща