Златото поевтинява

Икономика / Свят
Маринела Арабаджиева
524
article picture alt description

Втори пореден ден стойността на златото намалява, продължавайки корекцията след скока от над 3 % в началото на седмицата, сочат данните от търговията.

Цената на августовския фючърс за златото на Comex се понижава с 2,15 долара, или с 0,16 % до 1418,65 долара за тройунция. Цената на септемврийския фючърс на среброто пада с 0,9 % до 15,325 долара за унция.

Корекцията на пазара на злато става след значимия скок във вторник след рязкото увеличение на търсенето на по-сигурни активи. Слабо задържане на цените на благородните метали оказва динамиката на курса на американската валута – индексът на долара (курсът на долара в кошницата от валути на шестте страни основни търговски партньори на САЩ) спада в четвъртък сутринта с 0,04 % - до 96,73 пункта.

Пазарът в момента е в очакване на данните за заетостта в САЩ. Играчите на пазара очакват също така и заседанието на Федералния резерв на САЩ в края на месеца, като има някои прогнози за понижаване на лихвата. На предишното заседание през юни тя остана непроменена – 2,25-2,5 %.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща