Експерти прогнозират ръст на биткойна до 25 хил. долара към края на годината

Икономика / Свят
3E news
476
article picture alt description

Стойността на биткойна може да достигне 25 хил. доларът към края на 2020 година, но едва ли ръстът на криптовалутите ще е така силен. Това коментират експерти, след като в четвъртък вечерта цената на биткойна излетя до нивото от 21 хил. долара, а след това и до 22 хил. долара.

Апетитът към риск се поддържа от силните стимули на Федералния резерв и централните банки на други страни, а също така и поради растящите очаквания, че пандемията от коронавируса ще бъде поставена под контрол благодарение на ваксината. При такива условия инвеститорите са готови да влагат средства в най-рисковите активи, включително и биткойна, предвид това, че доходността от най-надеждните активи, като държавните облигации например е близка до нула.

Американската платежна система PayPal през ноември откри своя платформа за криптовалути за всички ползватели от САЩ след тестване на системата сред ограничена аудитория. С помощта на тази функция, ползвателите могат да купуват, съхраняват и продават редица криптовалути, включително и биткойни.

Експертите отбелязват, че биткойна расте с такива темпове в края на даден цикъл, а след това се връща към т.нар. „мечи“ пазар. Все пак те допускат, че криптовалутата ще се повиши. Те допускат, че ръст от 25 хил. долара би могъл да е възможен, ако например гражданите на САЩ получат нови помощи от страна на държавата и всички активно купуват биткойни. Другите пазари обаче едва ли биха реагирали по този начин.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща