Европейският парламент определи състава на междупарламентарните делегации

Икономика / Технологии
Галина Александрова
351
article picture alt description

Европейският парламентът през този законодателен мандат ще има 44 междупарламентарни делегации, които поддържат връзки с представители в други страни, региони и организации, съобщи пресофисът на ЕП.

 

Евродепутатите гласуваха относно състава на междупарламентарните делегации в сряда на обяд. Предложението от Председателския съвет (председателя на ЕП и лидерите на политическите групи) беше прието с вдигане на ръка. Назначенията бяха обявени в 20.00 ч. българско време.

Може да видите пълния списък с 44-те делегации - същият брой като по време на предишния мандат - както и техните членове тук. Списък на междупарламентарните делегации, в които членуват българските евродепутати, ще намерите в приложение към имейла.

Междупарламентарните делегации на Европейския парламент поддържат връзки и разменят информация с представители от други страни, региони и организации с цел насърчаване на основните ценности на ЕС: свобода, демокрация, зачитане на правата на човека и основните свободи, както и върховенството на закона.

След като евродепутатите одобрят вида и числения състав на делегациите, политическите групи и независимите членове назначават членовете им, като се гарантира справедливото представителство на държавите членки, на политическите възгледи и на половете.

Председателите и заместник-председателите на делегациите ще бъдат избрани по време на техните учредителните заседания, които се очаква да се проведат през септември 2019 г.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща