Докладът за санкциите срещу „Северен поток 2“ ще бъде представен в сряда

Енергетика / Свят
3E news
358
article picture alt description

Държавният департамент на САЩ ще представи в сряда доклад за санкциите по отношение на „Северен поток 2“, е съобщил източник от Вашингтон, става ясно от съобщение на агенция Ройтерс. 

Администрацията на президента Джо Байдън ще се откаже от санкции срещу компанията (Nord Stream 2 AG) и нейния ръководител, свързани със „Северен поток 2“. Държавният департамент на САЩ ще представи доклад за санкциите срещу „Северен поток 2“ в сряда, предава Ройтерс, позовавайки се на неназован източник.  
Както е отбелязал източникът, подготвеният по искането на Конгреса отчет от Държавния департамент е показал, че в интерес на САЩ е да се откаже от санкции по отношение на Nord Stream 2 AG и нейният шеф. 

По-рано и други медии съобщиха, позовавайки се на източници, че администрацията на САЩ смята да се откаже от санкции по отношение на оператора на Nord Stream 2 AG и нейният шеф, но целта, както и преди е да не се допусне пускането на газопровода в експлоатация. 

Генералният консул на Германия в Екатеринбург Матиас Крузе съобщи на 17 май, че от газопровода остават за дострояване още 80 километра. 

Президентът на САЩ демонстрира "рационалност, а не слабост", като отказва санкции срещу оператора Nord Stream 2 AG, заявява от своя страна  пред РИА Новости Клаус Ернст, ръководител на комисията по икономика и енергетика ( от страна на левицата) на германския Бундестаг.

„Политиката на санкции, чрез която САЩ иска да отстоява икономическите си интереси е неприемлива“, добавя той. От изданието уточняват, че от министерство на външните на работи на Германия са заявили, че доклад на САЩ за санкциите срещу „Северен поток 2“ засега не е представен, поради което не могат да спекулират с подобна информация. 
 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща