Добивът на петрол в Тексас се възстановява, според Bloomberg

Енергетика / Свят
3E news
508
article picture alt description

Добивът на петрол в Тексас, който спря поради необичайните студове вече се е възстановил до 80 процента, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на анализатори от сектора.

„Американските компании са възстановили добива на петрол около 80 % в  някои части на Тексас след спирането на операциите през миналата седмица, заради необичайните студове“, пише агенцията.

Според данните на сектора и компанията за анализи OilX, на която се позовава Bloomberg, добивът в Permian Basin в Тексас сега е около 2,9 млн. барела на ден. В резултат на силните студове добивът е спаднал до 600 – 700 хил. барела на ден. Както се отбелязва в региона обичано се добиват около 3,5 млн. барела петрол на ден.

От агенцията уточняват, че Occidental Petroleum е възстановила 90 % от обемите, които добива, а  Marathon Oil е в процес на пускането на кладенците си.

Заради необичайните студове, добивът на петрол спадна с около една трета или с около 3,5 млн. барела на ден. Само в Permian Basin в Тексас, който е и най-големият район на производство на нефт в САЩ, добивът се ес вил с 65 %. Студовете принудиха редица рафинерии в страната да спрат работа.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща