Джо Байдън представи свой план за борба с климатичните промени в САЩ за 2 трилиона долара

Енергетика / Свят
3E news
370
article picture alt description

Кандидатът за президент на Демократическата партия на предстоящите през есента на 2020 г. избори в САЩ - Джо Байдън разкри свой план за борба с климатичните промени на стойност 2 трилиона долара. Горепосочената сума от средства ще бъде инвестирана за изпълнение на програмата за период от четири години.  Байдън очаква енергийният сектор да бъде освободен от замърсяващите въглеродни емисии до 2035 г. и да се стигне до 100% чиста енергийна икономика до 2050 г., предаде БНР.ю

"Няма по-голямо последващо предизвикателство, което трябва да посрещнем през следващото десетилетие, отколкото настъпващата климатична криза", каза Байдън при обявяване на своя план.

"Когато Доналд Тръмп мисли за изменението на климата, единствената дума, с която можем да го обобщим е измама. Когато аз се замисля за изменението на климата, думата, за която се сещам, е работни места", заяви още Джо Байдън и добави, че ще гарантира, че предложеният от него план ще създаде работни места, които ще разширят средната класа в САЩ.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща