Джеф Безос ще инвестира 10 млрд. долара във фонда си за защита на околната среда до 2030 година

Андрю Стиър, бивш ръководител на Института за световни ресурси, поема ръководството на фонда

Климат / Свят
3E news
656
article picture alt description

Главният изпълнителен директор на Амазон (Amazon) Джеф Безос планира да похарчи 10-те милиарда долара, инвестирани в специален фонд за защита на околната среда до 2030 година, съобщи Асошиейтед прес.  Това означава, че той ще отпуска над 1 млрд. долара годишно за научни дейности и кампании за ограничаване на климатичните промени.
Откакто Безос обяви създаването на фонда през февруари 2020 година, имаше малко информация за това как той ще бъде използван за борба с климатичните промени.

За главен изпълнителен директор на структурата снощи бе посочен Андрю Стиър. Безос, който миналия месец обяви планове да се оттегли от поста начело на Амазон, за да се съсредоточи върху филантропската си дейност и научните си интереси, подчертава десетилетията опит на Стиър в науката за околната среда и климата и опита му като ръководител на Института за световни ресурси. Фондът ще инвестира в наука, неправителствени организации, инициативи и в частния сектор, за да подпомогне напредъка в новите технологии, инвестициите, промените в политиката и поведението, посочи Стиър,

В изявление Стиър казва, че се чувства "невероятно щастлив" да се присъедини към фонда. "Ще се съсредоточа върху стимулирането на системни промени за справяне с климатичните и природни кризи, с акцент върху хората", каза той. „Твърде много от най-креативните инициативи страдат от липса на финанси, управление на риска или подходящи партньорства. Тук фондът ще бъде изключително полезен. "

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща