Германският регулатор е разрешил продължаване на строителството на „Северен поток 2“

Енергетика / Свят
3E news
470
article picture alt description

Федералната служба по корабоплаване и хидрография на Германия (BSH) е разрешила незабавно продължаване на строителството на газопровода „Северен поток 2“ в германската изключителна зона, става ясно от прессъобщение на службата.

Спирането на разрешението за строителството, издадено до края на месец май доведе до иск от страна на природозащитните организации. От службата са разгледали съществуващите документи е са взели решение да се възползват от поправката за BSH от 14 януари 2021 г., която разрешава строителството с кораби с динамично позициониране. Става въпрос за участък от 2 км. От края на месец май обаче ще действа друго разрешение за строителство, което досега не е оспорвано.

Газопроводът „Северен поток“ ще бъде построен. Към днешна дата остава да се построят още 80 км, съобщи в понеделник генералният консул на Германия в Екатеринбург Матиас Крузе, цитиран от руските агенции.

„Северен поток 2“ предвижда строителството на две тръби от газопровода от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща