Германските управляващи с различни позиции по „Северен поток 2“

Енергетика / Свят
3E news
557
article picture alt description

Министърът на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер е поставила под въпрос използването на газопровода „Северен поток 2“, според съобщения на телевизия ntv. По време на дебати, организирани от центъра за анализи IFRI и фондация Конрад Аденауер министърът е заявила, че е под въпрос дали към настоящия момент газопроводът ще се използва, „дали ще се транспортира газ, какви количества газ ще се транспортира“.

"Доколкото й е известно сега с този въпрос се занимават адвокатите. От друга страна, тя не вижда възможност да спре почти завършения проект", казват от канала. По-рано Крамп-Каренбауер заяви, че обемите от транспортирания газ по бъдещия „Северен поток 2“ трябва да бъдат поставени в зависимост „от поведението на Русия“, допълват руските агенции.

По-рано канцлерът на Германия Ангела Меркел в рамките изказване пред Парламентарната асамблея на Европа (ПАСЕ) призна противоречията по отношение на газопровода в Европа. „В Европа има противоречия по „Северен поток 2“, но газа по „Северен поток 1“ не е по-лош от транзитирания през Украйна“, заяви тя в рамките на видеовръзка.

„Зная за противоречията във връзка със „Северен поток 2“, зная позицията на много о страните членки на ПАСЕ. „Като ЕС намерихме обща позиция, като променихме директивата за газа, за да разрешим този тръбопровод“

„Оставам с впечатление, че по въпроса за „Северен поток 2“ става въпрос за конфликт (по отношение на позицията на някои страни от Европа), който е много по-мащабен и се отнася до въпроса колко широко искаме да търгуваме с Русия, в частност в енергийния сектор“, е заявила още Меркел, допълвайки, че Германия е зад решението за изграждане на „Северен поток 2“.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща