„Газпром“ и Shell са сключили ново споразумение за стратегическо сътрудничество

Енергетика / Свят
3E news
438
article picture alt description

„Газпром“ и Shell са подписали споразумение за петгодишно стратегическо сътрудничество, което предвижда намаляване на емисиите от парникови газове. Особено внимание ще бъде отделено на проучването на енергийните пазари, реализация на проекти по цялата верига за създаване на стойност и сътрудничество в областта на цифровизацията на технологиите, се отбелязва в съобщение на руската компания.

Shell заедно с „Газпром“ участва в проекта „Сахалин 2“, в рамките на който работи първият в Русия завод за производство на втечнен природен газ .Оператор на проекта „Сахалин 2“ е компанията „Сахалин Енерджи“ ("Газпром" - 50% плюс една акция, Shell - 27,5% минус една акция, Mitsui & Co. Ltd - 12,5%, Mitsubishi Corporation - 10%)

„Днес направихме нова стъпка в развитието на нашето сътрудничество. Самият факт на подписването на това споразумение говори за добрите резултати от съвместната ни работа и за това, че си поставяме амбициозни цели в близък и дългосрочен план. Натрупаният опит е залог за постиженията ни в бъдеще“, е казал председателят на „Газпром“ Алексей Милер.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща