Въглеводородите ще продължат да бъдат търсени още за дълъг период от време, според Путин

Енергетика / Свят
3E news
524
article picture alt description

Структурата на потребление на енергия в света едва ли ще се промени съществено и въглеводородите ще бъдат търсени за дълъг период от време, смята президентът на Русия Владимир Путин.

„Целият свят е погълнат от алтернативните източници на енергия и все повече и повече възникват въпроси за относно приложението и разработването на въглеводородни суровини. Според оценка на експерти, не само наши, но и световни, обемът на потребление на енергия във връзка с ръста на икономиката също ще се увеличава. Повече ще се използват алтернативни видове (горива), но е малко вероятно структурата на потребление на енергия да се промени значително през следващите десетилетия и въглеводородите ще продължат да се търсят за дълъг период от време“,  заявил Путин на среща със студенти от университетите в страната по случай Деня на руските студенти.

„Това не означава, че ние трябва да лежим на лаврите си и да казваме, че сме най-големите в света по запаси на газ и нефт, така че няма да правим нищо друго. Не, ние работим и ще се занимаваме със слънчева енергия, с енергия на приливите, вятърна и водородна енергия – ще правим всичко това. Но ако използваме въглеводородите разумно и използваме въглеводородите по съвременен начин, а това също може и трябва да се направи, тогава няма да се вижда и краят по отношение на  използването на въглеводородните суровини в практическия живот“, е отбелязал президентът.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща