ВР се готви за намаляване на добива на нефт и газ с 40 процента през 2030 г.

Целта е намаляване на вредните емисии

Енергетика / Свят
3E news
782
article picture alt description

Британската нефтогазова компания ВР планира през 2030 г. да намали добива на нефт и газ с около 40 % от нивото от 2019 г. в рамките на стратегията за намаляване на вредните емисии, съобщават от компанията.

„Очаква се, че за този период добивът на нефт и газ на ВР ще бъде понижен поне с един милион барела нефтен еквивалент на ден, или с 40 % в сравнение с нивото от 2019 г.“, се казва в съобщението.

В рамките на новият си план британската компания смята също така в разстояние на 10 години да увеличи ежегодните си инвестиции в технологии с улавяне на въглеродните емисии 10 пъти – до около 5 млрд. долара годишно, „създавайки портфейл от нисковъглеродни технологии“.

ВР добавя също така, че през 2030 г. има намерение да намали емисиите, свързани с дейността на компанията, както и емисиите, свързани с въглерода при добива на нефт и газ с 30-35 % и 35-40 % съответно.

В отчета си, публикуван на страницата на компанията се казва също така, че чистата загуба на BP Plc., падаща се на акционерите през първото полугодие на 2020 г. е била от порядъка на 21,213 млн. долара срещу печалба година по-рано. Общите приходи на компанията за отчетния период са спаднали с 35,5 % и са били 90,73 млрд. долара.

Общият добив на въглеводороди на ВР за първите шест месеца на тази година са съставлявали 3,655 млн. барела нефтен еквивалент на ден, което е с 3,5 % под данните за аналогичния период на миналата година.

Компанията отбелязва също така, че очаква и през третото тримесечие на настоящата 2020 г. производството да е по-ниско от това през второто тримесечие, заради влиянието на цените на техническото обслужване, продажбата на бизнеса в Аляска и сезонните дейности, свързани с техническото обслужване.

Британската компания ВР се нарежда сред 6-те най-големи нефтогазови корпорации в света.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща