В Литва е пристигнала голяма партида руски LNG

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
326
article picture alt description

Танкерът Stena Clear Sky сутринта на 17 септември е пристигнал с доставка на голяма партида руски втечнен газ (LNG) на пристанището в Клайпеда, сочат данните на сайта на Marinetraffic.com.

 

Преди дни руският в. „Комерсант“, позовавайки се на свои източници съобщи, че Литва, която се стреми да намали зависимостта си от енергийните доставки от Русия е купила голяма партида руски втечнен газ. По данни на изданието партидата от LNG, добит в рамките на проекта „Ямал СПГ“ е бил претоварен на френското пристанище Монтоар на кораба Stena Clean Sky , който е поел в посока Клайпеда.

 

Според посочения по-горе сайт, танкерът Stena Clean Sky е пристигнал на пристанището в Клайпеда днес в 10.23 часа (според часовото време на Литва).

 

Руският „Комерсант“ в публикацията си уточни също така, че продавач е френската компания Total, а купувач литовската енергийна компания Lietuvos energijos tiekimas (преименувана на  Ignitis на 9 септември). Предполага се, че газа е предназначен за производителя на торове компанията Achema.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща