Британски синдикати поискаха PSA да произвежда електромобили във Великобритания

Икономика / Свят
3E news
456
article picture alt description

Най-големият британски синдикат Юнайт (Unite) призова днес френския атомобилопроизводител Пе Ес А (PSA) да произвежда електрически автомобили в завода си за Воксхол/Опел (Vauxhall/Opel) в Англия, след като търговските условия по Брекзит бяха договорени, предаде Ройтерс.
През 2017 година компанията майка на Пежо (Peugeot) купи марката Опел, която се търгува като Воксхол във Великобритания, а през 2019 година обяви, че бъдещите инвестиции в северния английски завод в Елсмиър Порт ще зависят от окончателните условия за излизане на Великобритания от ЕС.
В навечерието на Коледа Лондон и Брюксел подписаха сделка за безмитна търговия за индустрията.

"Призоваваме Пе Ес А да помисли в дългосрочен план да прави електрифицирани превозни средства и в Лутън, и в Елсмиър Порт, като има предвид бъдещите регулаторни и законодателни промени", заяви отговарящият за автомобилостроенето в Юнайт Дес Куин. Той изтъква, че заводът в Елсмиър порт е единственият в Европа без нов продукт до момента и го заслужава.
В началото на седмицата акционерите одобриха създаването на четвъртия по големина автомобилостроител в света като част от сливането между Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) и Пе Ес А за 52 милиарда долара, припомня Ройтерс, цитиран от БТА.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща