Борис Джонсън: Великобритания да излезе от ЕС до 31 октомври, иначе ще има "катастрофална загуба на доверие в политиката"

Икономика / Свят
Галина Александрова
502
article picture alt description

Великобритания трябва да излезе от ЕС до 31 октомври, в противен случай ще има "катастрофална загуба на доверие в политиката". Това заяви във вторник Борис Джонсън, който е фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза Мей, предават Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.   

"Ние трябва да излезем на 31 октомври, защото иначе се страхувам, че ще се изправим пред катастрофална загуба на доверие в политиката", каза Джонсън в телевизионен дебат с другите четирима оставащи в надпреварата  кандидати след днешното гласуване.

Ако не го направим, ако не излезем на 31 октомври, смятам, че всички ще започнем да плащаме наистина сериозна цена", добави бившият кмет на Лондон и бивш външен министър.

Както Джонсън, така и съперникът му, министърът на вътрешните работи Саджид Джавид заявиха, че биха избрали Брекзит без сделка, ако дотогава парламентът не е ратифицирал споразумение за оттегляне.

Дебатът се състоя няколко часа след като депутатите от Консервативната партия проведоха второ гласуване за пресяване на кандидатите за следващ партиен лидер и премиер на страната.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща