Бивш премиер на Франция ще става директор в руска петролна компания

Франсоа Фийон е назначен за представител на Руската Федерация в „Зарубежнефт“

Икономика / Свят
3E news
523
article picture alt description

Бивш френски премиер щe става част от ръководството на руската петролно-газова компания „Зарубежнефт“. Става въпрос за Франсоа Фийон, който бе министър-председател на Франция между 2007 и 2021 г. Той е предложен за назначаване в Съвета на директорите на компанията като представител на Руската Федерация с решение на правителството в Москва, предаде ТАСС.

Към момента Фийон е и президент на компанията Apteras Sarl.

Списъкът от кандидатите за членове на СД на „Зарубежнефт“ съдържа общо 8 души, колкото са и членовете на управленския орган. Освен Фийон, за кандидат е издигнат също ръководителят на Федералната агенция за управление на държавното имущество на Русия Алексей Павлов. Очаква се те да заемат местата на настоящите членове на Съвета на директорите на „Зарубежнефт“ Алексей Козлов и Оксана Тарасенко. Останалите шестима кандидати и в момента са членове на СД на „Зарубежнефт“.

Компанията е 100% собственост на Руската Федерация. Занимава се с проучване и добив на нефт и газ в Русия и в чужбина, като зад граница в момента работи във Виетнам, автономната Република Сръбска в Босна и Херцеговина и в Куба.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща