Wizz Air въвежда схема за компенсиране за въглеродните емисии на всеки полет

Климат / Свят
3E news
872
article picture alt description

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелена авиокомпания в Европа*, въвежда схема за компенсиране за въглеродните емисии като част от мащабния си ангажимент за намаляването им. Тази нова функция на wizzair.com ще позволи на пътниците да изчисляват въздействието върху околната среда на всеки свой полет и ще ги информира как да го компенсират. Схемата, създадена в партньорство с фокусираната върху климата технологична компания CHOOOSE, предоставя на клиентите възможност да намалят въглеродния отпечатък на пътуването си, като подкрепят проверени климатични проекти по цял свят, припомнят от компанията.

Чрез въвеждане на подробности за полета в новия калкулатор за отпечатъка на пътуването на wizzair.com пътниците могат лесно да изчислят и компенсират въглеродните емисии на своя полет. За да неутрализират емисиите, пасажерите ще имат възможност да подкрепят финансово избран от тях климатичен проект и ще получат сертификат, удостоверяващ емисиите, които са компенсирали.

Първоначално Wizz Air ще подкрепя два проверени проекта за намаляване на екологичния отпечатък: Международната програма за засаждане на дървета (TIST) в Уганда – дългогодишен, награждаван проект за залесяване, и Проектът за депото Pichacay за възобновяема енергия в Еквадор, което оползотворява битови и търговски отпадъци за производство на чисто електричество от метан. И двата проекта са сертифицирани от Verified Carbon Standard като измеримо средство за намаляване на емисиите.
Марион Жофроу, главен корпоративен директор в Wizz Air, коментира: „Стремим се да се утвърдим като най-зелената и предпочитана авиокомпания, като работим усилено и непрекъснато за намаляване на екологичния си отпечатък. Благодарение на широкия спектър от инициативи за устойчивост, които прилагаме, днес ние се гордеем, че имаме едно от най-ниските нива на въглеродни емисии в европейската авиационна индустрия. Щастливи сме да работим с CHOOOSE, за да предложим на нашите клиенти възможност за компенсиране на въглеродния отпечатък.

Заедно с нашата модерна флотилия, разнообразни инициативи за икономия на гориво, за максимизиране на коефициента на пътническо натоварване, дизайна на мрежата ни, който минимизира ненужните свързващи полети, и най-леките материали, използвани в кабината, ние гарантираме, че Wizz Air е най-добрият и най-зеленият избор, който пътниците могат да направят, когато им предстои пътуване.“
 

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща