Total започва производство на LNG на американския терминал Cameron LNG

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
549
article picture alt description

Френската нефтогазова компания Total съобщи за започване на производството на втечнен природен газ (LNG) на американския експортен терминал Cameron LNG.

“Започна производството на LNG на експортния терминал Cameron LNG в щатът Луизиана. Проектът Cameron LNG получи първият втечнен природен газ (LNG) по първата линия. По проектът започва експорт през следващите седмици“, се казва в прессъобщение на компанията.

 

Total навлезе като участник в проекта Cameron LNG след покупката на LNG-активи от Engie през 2018 г. Първият етап на проекта с капацитет от 13,5 млн. тона годишно включва три линии за втечняване (LNG-линии), всяка от които е с капацитет от 4,5 млн. тона. Строителството на втората и третата линия продължават, като началото на производството от тях според очакванията ще започне към края на тази година и средата на следващата 2020 г.

Оператор е компанията Cameron LNG LLC, която е съвместна собственост на Sempra Energy с дял от 50,2 % и на Total, Mitsui & Co. Ltd. и Mitsubishi/NYK, като всяка от тези компании държи дял от по 16,6 %.

 

Total е сред най-големите нефтогазови компании в света и вторият по големина глобален играч на пазара на втечнен природен газ (LNG). Работи в 130 страни по света. Total е акционер и в руския независим производител на LNG - „Новатек“ и държи дял от 20 % в един от най-големите проекти - „Ямал СПГ“.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща