Telefonica начело на надпреварата за въглероден неутралитет

81,6% от световното енергопотребление на компанията идва от възобновяеми енергийни източници, което е еквивалентно на средногодишното потребление на 1 325 000 домакинства.

Климат / Свят
3E news
565
article picture alt description

Испанската телекомуникационна компания Telefónica е начело в надпреварата за въглеродна неутралност. 3e-News ви информираме за компаниите, които са сред водещите в инициативата за намаляване на емисиите на въглероден диоксид и които Европейската комисия дава за пример. Ключовата цел на копанията е да постигне нулеви емисии на основните пазари до 2025 година.

Telefónica ще удължи своята ангажираност към своите операции в HISPAM и във веригата за създаване на стойност най-късно до 2040 година.

Освен това Telefónica е ангажирана да постигане:

- повече енергийна ефективност: да намали енергийното потребление с 90% на единица трафик през 2025 г. спрямо 2015 г.

- повече възобновяема енергия: да използва 100% от електроенергията от възобновяеми източници, насърчавайки по този начин тяхното развитие с дългосрочни споразумения и самопроизводство (HISPAM 100% RE до 2030 г.).

- намаляване на емисиите на CO2 в собствената верига за създаване на стойност с 39% през 2025 г. и достигане на нетна нулева неутралност през 2040 година

- да насърчим нашите клиенти да намалят емисиите, използвайки Eco Smart решенията на компанията, с което да се постигне спестяване на 5 милиона тона CO2

през 2025 година

В рамките на Програма за ефективност на Telefónica’s Energy през 2019 г. компанията е провела 189 инициативи в областта на енергийната ефективност и  за намаляване на емисиите на парникови газове в собствените мрежи и офиси, с което успява да спести 313 GWh. Така предотвратява емисиите на повече от 105 000 тона CO2. “Миналата година намалихме консумация на енергия със 72% на единица трафик, спрямо 2015 година”, съобщиха от компанията.

Благодарение на енергийния план за използване на възобновяема енергия вече 81,6% от световното енергопотребление на компанията идва от възобновяеми енергийни източници ( в същото време 100% от операциите в Испания, Великобритания, Германия и Бразилия), което е еквивалентно на средногодишното потребление на 1 325 000 домакинства. По този начин компанията изчислява, че е предотвратила повече от един милион CO2 емисии в атмосферата.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща