Shell публикува своите доклади в подкрепа на енергийния преход

Енергетика / Свят
3E news
516
article picture alt description

В началото на април енергийната компания Shell публикува три доклада, които заедно демонстрират усилията на компанията да остане водеща по отношение на стремежа към по-голяма корпоративна прозрачност около дейности, които са важни за инвеститорите, правителствата и гражданското общество. 24-тото издание на Доклада за устойчиво развитие на Shell очертава действията на компанията и напредъка по постигането на целта относно климата и подобряване на представяне ѝ в областта на безопасността и грижата за обществото и околната среда.

В своето въведение към доклада главният изпълнителен директор на Shell Бен ван Бюрден пише: „През 2020 г. пандемията от COVID-19 промени света и живота на хората по начин, който никога не бихме могли да си представим. Годината беше тежка за всички. Беше тежка и за Shell, но въпреки това през нея успяхме да начертаем ясен път за бъдещето си.

Актуализирахме бизнес стратегията си и в официалното изявление, което дадохме през м. февруари 2021 г., я представихме под името Powering Progress („Задвижване на прогреса“). Тази стратегия обуславя нашите цели за подпомагане на живота и препитанието на хората и се грижи за природата, като опазва околната среда. Тя представя как според нас Shell може и трябва да изиграе своята роля в постигането на едно бъдеще с нулева и нисковъглеродна енергетика – бъдеще, към което светът върви все по-бързо“.

Докладът за устойчиво развитие демонстрира напредъка на Shell в прехода към един по-нисковъглероден свят, както и приноса на компанията към обществото, включително към постигането на всеобщ достъп до по-чиста и достъпна енергия. Докладът също така съдържа и подробна информация относно Нетния въглероден отпечатък на енергийните продукти, продадени от Shell по години (от 2016 г. до 2020 г.).

За да прочетете Доклада за устойчиво развитие за 2020 г., отидете на адрес: www.shell.com/sustainabilityreport

Shell публикува също и Преглед по отношение на климата на своите браншови асоциации. Докладът оценява политиките и застъпничеството по отношение на климата на 36 ключови браншови асоциации на фона на позициите на Shell в своята политика в областта на климата. В него също така е включена и обобщена информация относно сумите, отделени за тези асоциации през 2020 г. За да прочетете Прегледа по отношение на климата на браншовите асоциации, отидете на адрес: www.shell.com/advocacy 

Освен това Shell публикува своя Доклад за плащания към правителства за 2020 г., обхващащ държави, в които компанията извършва проучвателни и производствени дейности. В доклада е включена подробна информация за плащания в 24 страни, включително и България. Tой е изготвен в съответствие с Докладите на Обединеното кралство относно наредбите за плащания към правителства от 2014 г. (спрямо промените през декември 2015 г.). За да прочетете Доклада за плащания към правителства, отидете на адрес: www.shell.com/payments

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща