Shell затвори сделката за продажбата на дял в австралийската QCLNG

Енергетика / Свят
3E news
611
article picture alt description

Дъщерната компания на Shell — QGC Common Facilities Company затвори сделката за продажбата на 25,25 % от дела си в общите инфраструктурни обекти по австралийския проект Queensland Curtis LNG (QCLNG) за сумата от 2, 5 милиарда долара, се казва в съобщение на Shell.

"QGC Common Facilities Company съобщи днес за завършването на продажбата от 26,25 % от дела си в Queensland Curtis LNG (QCLNG) на компанията Global Infrastructure Partners Australia за 2,5 милиарда долара след получаване на одобрение от регулаторните органи“, се казва в съобщението.

За сделката бе съобщено на 21 декември 2020 г. Както се отбелязва, продажбата ще допринесе за приходите на Shell от продажбата на активи и няма да се отрази на служителите или на дейността им в QCLNG.

Общите обекти от инфраструктурата на QCLNG включват в себе си резервоари за съхранение на втечнен природен газ, докове за претоварването му и производствена инфраструктура, обслужващи линии за LNG на QCLNG. Според съобщението Shell ще остане оператор и държател на контролният пакет от акции в QGC заедно с CNOOC (с 50 % в първата технологична линия) и Tokyo Gas (2,5 % във втората технологична линия).

Royal Dutch Shell се занимава с добив и преработка на въглеводороди в повече от 70 държави в света. QGC е един от водещите производители на природен газ в Австралия.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща