Schneider Electric и Global Footprint Network са партньори в инициативата „100-те дни на възможностите“ за борба с климатичните промени

Климат / Свят
3E news
954
article picture alt description
Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, и Global Footprint Network (GFN), изследователска организация, проследяваща как светът управлява природните ресурси, стартираха „100-те дни на възможностите ”. Инициативата има за цел да насърчи решения, които помагат за справяне с климатичните промени и със загубата на биологично  разнообразие.
 
Стартът на инициативата съвпадна с Деня на екологичния дълг (Earth Overshoot Day) – 29 юли, датата, когато човечеството изчерпва всички екологични ресурси, които планетата може да регенерира в продължение на една календарна година.
 
100-те дни, посочени в името на инициативата, отбелязват оставащото време до началото на 26-ата годишна конференция на ООН за климатичните промени (COP26). На нея правителствени представители от цял ​​свят ще се съберат в Глазгоу, Шотландия, в опит да се споразумеят за ефективни действия за борба с климатичните промени.
 
Решенията, върху които акцентира проектът, са в основата на ключовото послание, а именно –компаниите, правителствата и физическите лица могат да действат още сега – няма нужда да чакат договореностите на COP26.
 
Всеки ден преди откриването на COP26 възможностите и решения във всички сектори ще бъдат публикувани на 100DaysofPossibility.org. Те ще очертаят многобройните начини, чрез които всеки може да измести датата на изчерпване на земните ресурси (#MoveTheDate of Earth Overshoot Day), която настъпва в Деня на екологичния дълг. Примерите включват предложения за 100% възобновяеми електрически мрежи, интелигентни домове и намаляване на хранителните отпадъци.
 
Schneider Electric, обявена за най-устойчивата корпорация в света от Corporate Knights Global 100 Index, демонстрира подкрепата си за инициативата, като представи шест от своите климатични решения в списъка „100-те дни“. Други партньори по проекта са Шотландската агенция за опазване на околната среда (SEPA) и Drawdown Europe.
 
Едно от мащабируемите решения, за които Schneider допринесе, е интеграцията на микрорешетка в инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства (EV) в депото за смарт автобуси в Мериленд в САЩ. Това е първият по рода си подобен проект и ще помогне на #MoveTheDate of Earth Overshoot Day чрез намаляване на въглеродните емисии с 62% наред с много други предимства.
 
Друг пример е с офис сградата на Schneider, IntenCity, в Гренобъл, Франция. IntenCity демонстрира как публичният и частният сектор обединяват усилия за изграждане на по-чисти и по-здрави общности. Сградата е проектирана да консумира 7 киловатчаса на квадратен метър всяка година – близо 10 пъти по-малко енергия от средната консумация на една европейска сграда. Слънчевите панели на покрива, две локални вятърни турбини, използването на подземни води и интелигентните технологични решения позволяват на комплекса да консумира и произвежда равни количества електроенергия за една година. Уникалното съоръжение с микрорешетка улеснява споделянето на енергия и координацията с близката общност.
 
Друг принос е споразумението на Schneider с египетската компания Electricity Holding, националния доставчик на комунални услуги в страната. Това ще бъде първата интелигентна мрежа, покриваща цяла страна в Близкия изток и ще помогне на Египет да посрещне бъдещите си енергийни нужди, като същевременно развива стратегията си за устойчивост.
 
И трите решения ще бъдат показани по време на старта на инициативата „100-те дни“, а останалите три приноса на Schneider ще бъдат представени по време на целия проект.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща